» اخبار » اخبار بین الملل » مقام آگاه به رویترز: روسیه در بلاروس موشک‌های هایپرسونیک با حمل کلاهک هسته‌ای مستقر کرد
اخبار بین الملل

مقام آگاه به رویترز: روسیه در بلاروس موشک‌های هایپرسونیک با حمل کلاهک هسته‌ای مستقر کرد

۱۴۰۴/۱۰/۰۷ 10

خبرگزاری رویترز در گزارش اختصاصی ادعا کرد که روسیه احتمالا در حال استقرار موشک های هایپرسونیک در شرق بلاروس است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، 2 محقق آمریکایی با مطالعه تصاویر ماهواره‌ای دریافته‌اند که مسکو احتمالاً در حال استقرار موشک‌های بالستیک مافوق صوت جدید با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در یک پایگاه هوایی سابق در شرق بلاروس است، اقدامی که می‌تواند توانایی روسیه را برای هدف قرار دادن سراسر اروپا تقویت کند.

 

یک مقام آگاه که نخواست نامش فاش شود، گفت: ارزیابی محققان به طور کلی با یافته‌های اطلاعاتی آمریکا همسو است.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از قصد خود برای استقرار موشک‌های میان‌برد اورشنیک، با برد تخمینی تا 3400 مایل (5500 کیلومتر)، در بلاروس سخن گفته بود، اما مکان دقیق آن قبلاً گزارش نشده بود.

 

برخی کارشناسان معتقدند که استقرار اورشنیک تکیه فزاینده کرملین بر تهدید سلاح‌های هسته‌ای را برجسته می‌کند، زیرا کرملین در تلاش است تا کشورهای عضو ناتو را از تأمین سلاح‌های اوکراین که می‌توانند به عمق خاک روسیه حمله کنند، بازدارد.

 

خبرگزاری بلاروسی بلتا روز چهارشنبه به نقل از ویکتور خرنین وزیر دفاع این کشور اعلام کرد که استقرار موشک های اورشنیک، موازنه قدرت در اروپا را تغییر نخواهد داد و «پاسخ ما» به «اقدامات تهاجمی» غرب است.

 

مسکو در نوامبر 2024 یک موشک اورشنیک (به روسی به معنی درخت فندق) با سلاح متعارف را علیه هدفی در اوکراین آزمایش کرد. پوتین اعلام کرده که رهگیری این موشک به دلیل سرعت‌ بیش از 10 ماخ غیرممکن است.

 

جان فورمن متخصص دفاعی انگلیسی نیز گفت: پوتین قصد دارد این سلاح را در بلاروس مستقر کند تا بیشتر اروپا را پوشش دهد.

 

استقرار اورشنیک تنها چند هفته قبل از انقضای پیمان استارت جدید امضا شده در سال 2010 انجام می شود. این آخرین پیمان آمریکا و روسیه است که استقرار سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک توسط بزرگترین قدرت‌های هسته‌ای جهان را محدود می‌کند.

 

موشک‌های هایپرسونیک،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس روز پنجشنبه گفت که موشک‌های هسته‌ای مافوق صوت «اورشنیک» روسیه در کشورش مستقر شده‌اند.

 

لوکاشنکو پیشتر گفته بود که استقرار موشک‌های بالستیک اورشنیک روسیه در بلاروس پاسخی به تشدید تنش‌ها از سوی غرب است.

 

موشک‌های اورشنیک ماه سپتامبر در رزمایش مشترک روسیه و بلاروس به نمایش درآمد. روسیه اولین بار در نوامبر 2024 از موشک اورشنیک برای حمله به یک شرکت نظامی در «دنیپرو» اوکراین استفاده کرد.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته بود که آن حمله در پاسخ به استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد انگلیس و آمریکا برای حمله به خاک روسیه انجام شد.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×