» اخبار » اخبار بین الملل » واکنش آمریکا به درگیری عربستان و امارات در یمن | هشدار وزیر دفاع عربستان به امارات
اخبار بین الملل

واکنش آمریکا به درگیری عربستان و امارات در یمن | هشدار وزیر دفاع عربستان به امارات

۱۴۰۴/۱۰/۰۸ 10

وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی از تحولات اخیر در جنوب شرقی یمن، خواستار خویشتنداری و ادامه دیپلماسی و برقراری آرامش در این کشور شد.

به گزارش ایرنا از شبکه تی آر تی، مارکو روبیو روز جمعه با انتشار بیانیه ای در شبکه ایکس نوشت: آمریکا نگران وقایع اخیر در جنوب شرقی یمن است. ما خواستار خویشتنداری و ادامه دیپلماسی با هدف دستیابی به یک راه حل پایدار هستیم. وی از عربستان سعودی و امارات به خاطر رهبری دیپلماتیک 2 کشور تشکر کرد و گفت واشنگتن همچنان از تلاش‌ها برای پیشبرد منافع امنیتی مشترک در یمن حمایت می‌کند.

 

در روزهای گذشته، نیروهای شورای انتقالی جنوب توانستند کنترل بخش‌های گسترده‌ای از استان‌های جنوبی یمن را به دست بگیرند.

 

این شورا هدف از عملیات نظامی خود را «اخراج تندروها و جلوگیری از عملیات قاچاق» اعلام کرده است.

 

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای شورای انتقالی اخیراً در استان حضرموت پیشروی کرده و علاوه بر تصرف شهر سیئون، کنترل برخی میادین نفتی در مناطق بیابانی هم‌مرز با عربستان سعودی را در دست گرفته‌اند.

 

همچنین در استان المهره، هم‌مرز با عمان، شورای انتقالی از پیوستن شماری از رهبران محلی به ائتلاف خود خبر داده است.

 

پیشروی شورشیان در بخش‌های وسیعی از حضرموت، که بزرگ‌ترین استان یمن به شمار می‌رود، باعث عقب‌نشینی نیروهای وابسته به عربستان شده است و این نیروها اکنون به سمت استان مأرب حرکت کرده‌اند.

 

این تحولات نگرانی‌ها درباره احتمال بروز درگیری‌های جدید میان شورای انتقالی جنوب و دیگر گروه‌های وابسته به عربستان را افزایش داده و هم‌زمان، گمانه‌زنی‌ها درباره تلاش این شورا برای حرکت به سوی جدایی و احیای دولت «یمن جنوبی» که پیش از وحدت در سال 1990 وجود داشت، پررنگ‌تر شده است.

 

هشدار وزیر دفاع عربستان به امارات

خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان مستقیما به شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات در یمن درباره تداوم تنش زایی و تشدید درگیری هشدار داده و تاکید کرد که عناصر این شورا باید از حضرموت و المهره خارج شوند.

 

وزیر دفاع عربستان تاکید کرد: شورای انتقالی جنوب باید به این تنش زایی‌ها پایان داده و عناصر خود را اردوگاه‌های استان‌های حضرموت و المهره بیرون بکشد.

 

خالد بن سلمان گفت: مسئله جنوب یمن بخشی از هر راهکار سیاسی جامع خواهد بود و فراموش یا به حاشیه رانده نمی‌شود و باید از طریق اجماع حل گردد.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×