» اخبار » اخبار اقتصادی و بازرگانی » اعلام زمان‌بندی خرید کالابرگ دهک‌های درآمدی | گزینه جدید دولت برای خرید کالاها به قیمت قبل
اخبار اقتصادی و بازرگانی

اعلام زمان‌بندی خرید کالابرگ دهک‌های درآمدی | گزینه جدید دولت برای خرید کالاها به قیمت قبل

۱۴۰۴/۱۰/۱۷ 00

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: خانوارهای حمایتی در دهک‌های اول تا سوم از فردا چهارشنبه 17 دی می‌توانند برای خرید طرح جدید کالابرگ الکترونیکی به فروشگاه‌های تحت پوشش مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: خانوارهای حمایتی در دهک‌های اول تا سوم از فردا چهارشنبه 17 دی می‌توانند برای خرید طرح جدیدکالابرگ الکترونیکی به فروشگاه‌های تحت پوشش مراجعه کنند.

 

در این اطلاعیه آمده است: دهک‌های 1 تا 3 از جمعه 19 دی ماه، دهک‌های 4 تا 7 از دوشنبه 22 دی و سایر خانوارها از یکشنبه 28 دی می‌توانند به فروشگاه‌ها مراجعه کنند.

 

در صورتی که اعتبار هر ماه به‌طور کامل استفاده نشود، مانده، به ماه‌های بعد منتقل خواهد شد و هموطنان از این بابت نگران نباشند. استفاده از اعتبار ماه‌های بعدی نیز پس از اعلام عمومی در ماه‌های مورد نظر امکان‌پذیر خواهد شد.

 

طرح جدید کالابرگ با تصمیم دولت و با مشارکت دستگاه‌های مختلف از جمله بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت دادگستری، سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر دستگاه‌های ذیربط اجرا می‌شود.

 

در این دوره، اعتبار چهار ماهه به‌صورت یکجا (هر نفر 4 میلیون تومان) به حساب بانکی سرپرست خانوار واریز شده و خانوار می‌تواند هر ماه، پس از اعلام رسمی، از اعتبار خود استفاده کند.

 

اقلام کالایی کالابرگ شامل مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، حبوبات، قند و شکر، روغن، ماکارونی، برنج، شیر کم چرب، ماست کم چرب و پنیر است.

 

ویژگی‌های طرح کالابرگ الکترونیکی

ـ مشمولان می‌توانند متناسب با نیاز خود، کالاهای تعیین‌شده را خریداری کنند.

 

ـ هیچ محدودیتی در مقدار خرید هر کالا یا انتخاب نشان تجاری خاص وجود ندارد.

 

ـ در صورت خرید بیش از سقف اعتبار، مابه‌التفاوت را خریدار پرداخت می‌ کند.

 

ـ امکان خرید در چند نوبت وجود دارد و نیازی به استفاده از کل اعتبار در یک مرحله نیست.

 

ـ اعتبار هر ماه در ماه‌های بعد قابل استفاده است.

 

 ـ خریداران می‌توانند محصولات تولیدکنندگان مختلف را از گروه‌های کالایی تعیین‌شده انتخاب کنند.

 

طرح در بیش از 260 هزار فروشگاه (شامل فروشگاه‌های عمده و خرد) و 11 فروشگاه زنجیره‌ای (افق کوروش، اتکا، جانبو، دیلی‌مارکت، رفاه، گندم، مینومارت، هایپر فامیلی، هفت، شیرین عسل و وال‌مارکت) اجرا می‌شود.

 

راه‌های استعلام مانده اعتبار و مشاهده فروشگاه‌ها

استعلام مانده اعتبار از طریق اپلیکیشن «شمیم»، پیام‌رسان «بله» و کد دستوری# 1463*500* و صندوق‌های فروشگاهی امکان‌پذیر است.

 

مرکز تماس 021-6369 برای پاسخگویی به سؤالات طرح کالابرگ الکترونیکی آماده است. همچنین ، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هموطنان خواست همچنان مراقب پیام‌ها و لینک‌های جعلی کلاهبرداران باشند و صرفاً به پیامک‌های رسمی از سرشماره V.Refah اعتماد کنند.

 

تاکید می شود مشمولین طرح کالا برگ جدید با شماره دهک‌ها ارتباطی ندارد و تمامی یارانه بگیران فعلی، حذف شدگان یکسال اخیر، بازنشستگان و کارمندان به صورت خودکار مشمول این طرح می باشند و نیازی به درخواست و مراجعه به سامانه‌ها نیست.

 

 سایر هموطنانی که جزو این گروه‌ها نیستند از روز شنبه 20 دی‌ماه فقط با مراجعه به سامانه hemayat.sfara.ir به مدت 15 روز می توانند درخواست خود را برای دریافت کالابرگ ثبت نمایند و از مراجعه حضوری به ادارات بپرهیزند.

 

مطمئنا موقع درخواست اعتبار 4 نوبت کالابرگ به صورت کامل به آنها تخصیص می یابد.

 

ممکن است به دلیل مشکلات شبکه، برخی از هموطنان پیامک کالابرگ را دریافت نکرده باشند ولی کالابرگ آنها شارژ شده باشد، با مراجعه به سامانه فوق می توانند موجودی کالابرگ خود را ببینند.

 

هموطنان در صورت مشاهده و بروز تخلفات فروشگاهی می‌توانند شکایت خود را در اپلیکیشن شمیم ثبت کنند. با فروشگاه‌های متخلف مطابق قوانین و دستورالعمل رسیدگی به تخلفات پذیرندگان، برخورد خواهد شد.

 

خاطرنشان می‌شود جزئیات و نحوه شیوه دوم اعلام شده از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی (در قالب خرید کالاهای تعیین شده به قیمت سابق و پیش از انتقال ارز کالاهای اساسی از ابتدای زنجیره واردات به مصرف‌کنندگان) متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

گزینه جدید وزارت تعاون برای خرید کالاها به قیمت قبل

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه یارانه یک‌میلیون‌تومانی چطور می‌تواند در شرایط تورمی امروز از سفره مردم محافظت کند؟ عنوان کرد: در مورد کالابرگ آنچه که امروز اعلام کردیم این است که مردم 2 گزینه پیش روی خود دارند و هر کدام را که بخواهند، می‌توانند انتخاب کنند. یک گزینه این است که همان یک میلیون تومان یارانه را دریافت و کالاهای مورد نیازشان را با قیمت‌های جدید خرید کنند. در این صورت قیمت برخی کالاها _به دلیل همین انتقال یارانه یا انتقال ارز ترجیحی از ابتدا به انتهای زنجیره_ افزایش پیدا کرده است به طور مثال روغن با بیشترین افزایش قیمت در بین این کالاها از 80 هزار تومان به 217 هزار تومان رسیده است و همین موجب نگرانی مردم شده که افزایش قیمت در همه کالاها است در حالی که این مختص روغن است و قیمت سایر کالاها کمتر افزایش پیدا کرده است.

 

میدری در تشریح گزینه دیگر مردم برای استفاده از یارانه‌ها گفت: در گزینه دوم مردم می‌توانند اقلام خوراکی که افزایش قیمت پیدا کرده‌اند را به قیمت سابق خریداری کنند و 500 هزار تومان یارانه دریافت کنند. در واقع ما متوسط مصرف خانوارها را در نظر گرفتیم که این متوسط مصرف مشخص و مثلاً برای روغن 810 گرم است؛ که در گزینه دوم ما می‌توانیم روغن را با همان قیمت 80 هزار تومان به مردم بدهیم؛ ماست، پنیر، تخم‌مرغ و مرغ هم به همین ترتیب می‌تواند براساس آن میانگین مصرف انجام شود و مبلغ 500 هزار تومان را دریافت کنند.

 

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا یارانه به اندازه تورم بالا رفته است یا خیر؟ گفت: بله! برای بسیاری اقشار این یک میلیون تومان حتی بیشتر از تورم جبران قدرت خرید می‌کند. این سیاست مورد توافق مجلس و دولت بوده است و همه سیاستگذاران می‌دانستند که انتقال یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره که مصرف‌کنندگان هستند، مانند سال 1401 ما را با افزایش قیمت روبرو خواهد کرد؛ اما همانطور که رئیس مجلس در جلسات علنی مختلف و نشست‌هایی که داشتیم بحث را کارشناسی دنبال می‌کردند، دادن این یارانه به ابتدای زنجیره با مشکلات مختلفی روبرو بوده است که در چند ماه اخیر هم شاهد آن بودیم؛ مانند همین کمبود روغن خوراکی. به دلیل اینکه تخصیص ارز به موقع انجام نمی‌شود و سو استفاده‌هایی در برخی از کالاها مانند مرغ صورت می‌گیرد؛ اما با تغییر نرخ ارز روانسازی واردات انجام می‌شود و مستقیم به مردم داده می‌شود.

 

میدری در توضیح شناور بودن یارانه‌ها بر اساس تورم، هم عنوان کرد: آنچه که تحت شناورکردن یارانه‌ها یاد می‌شود، در واقع توافقی است که بین دولت و مجلس صورت گرفته، به این ترتیب که با تغییر نرخ ارز، یارانه مردم هم افزایش پیدا کند. یعنی این بار مانند دفعات قبل با این مواجه نباشیم که نرخ ارز افزایش پیدا کند، اما یارانه مردم ثابت بماند. به این ترتیب حداقل در مقاطع 3 ماهه در میزان پرداخت یارانه به مردم تغییر خواهیم داد تا قدرت خرید مردم حفظ شود.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در نشستی هم که دولت با مقام معظم رهبری داشتند، ایشان هم تاکید فرمودند که باید قدرت خرید مردم حفظ شود؛ گفت: رئیس جمهور هم در تمام جلسات هیئت وزیران بر این موضوع تاکید دارد. مجلس هم در بودجه 1404 این موضوع را پیش‌بینی کرده و به دولت اجازه داده بود این کار صورت بگیرد؛ بنابراین حفظ قدرت خرید مردم سیاست مشترک مجلس کمیسیون اجتماعی و همه نمایندگان است و باید در این شرایط سخت قدرت خرید مردم به هر قیمتی حفظ شود.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×